Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

14.03.2019 / Son Güncelleme: 24.03.2023

SGK kapsamına girmeyen ya da SGK’nin bir kısım masrafları karşıladığı sağlık hizmetlerinden faydalanmak istiyorsunuz ama özel sağlık sigortanız yok. İşte o zaman tamamlayıcı sağlık sigortası devreye giriyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, devlet destekli bir sigorta türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamadığı ya da ücret limitlerini aşan tedavi giderlerini karşılamak amacıyla düzenlemeye konmuştur. Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile SGK anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarındaki tedavi masraflarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanması, size yansıtılmaması amaçlanır.

Yani herhangi bir sigorta şirketinden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünü aldıysanız SGK ile anlaşması olan hastanelerde tedavi olur, yüksek kalitede sağlık hizmeti alırsınız ve SGK’nın karşılamadığı miktarı sigorta şirketiniz sizin yerinize öder.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Bu sigorta, özel sağlık sigortası çeşitlerinden olduğu için sigorta şirketlerinin teminatlarına, limitlere ve ek hizmetlere göre fiyatları değişkenlik gösterir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları Neler?

  • Özel sigorta yaptıracak durumunuz yoksa daha uygun fiyata yüksek kalitede sağlık hizmeti alırsınız.
  • Özellikle ciddi sağlık sorunlarında bozulan moralinize ilaç gibi gelir; çünkü büyük masrafları ödemek zorunda kalmazsınız.
  • Özel sağlık sigortasında olduğu gibi işverenseniz gelir vergisi indiriminden faydalanabilirsiniz. 
Sağlık Sigortalarını İncele

AXA Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler Hangileri?

AXA Sigorta’nın anlaşmalı sağlık kurumları sayfasına tıklayın, poliçenizin türünü ve bulunduğunuz ili seçerek hangi özel hastanelerde ek SGK masrafı ödemeden tedavi olabileceğinizi öğrenin.

AXA’nın Sağlığım Tamam Sigortası ile Ek SGK Masraflarından Kurtulun

AXA Sigorta’nın tamamlayıcı sağlık sigortası olarak hazırladığı Sağlığım Tamam Sigortası, hem tüm Türkiye’de geçerli hem de İstanbul veya Ankara’da geçerli olacak şekilde farklı planlara sahiptir. Tüm Türkiye’de birçok hastanede geçerli olan tamamlayıcı sağlık sigortası;

  • Ayakta ve yatarak tedavi,
  • Ambulans hizmetleri,
  • Diş sağlığı paketi,
  • Kadın, çocuk, yenidoğan ve tüp bebek sağlığı danışma hizmetleri ile epey kapsamlı.

Sağlığım Tamam Sigortası kapsamındaki 3 farklı plan ise şunlar:

Sağlığım Tamam

Türkiye’deki SGK ve AXA Sigorta ile anlaşmalı sağlık kurumlarında geçerli. Limitsiz ve katılım payı olmayan sigorta, yılda 10 doktor muayenesi ile sınırlı.

Sağlığım Tamam – B Plan

Ankara’daki SGK ve AXA anlaşmalı olan özel sağlık kurumlarında geçerli. Yine yılda 8 doktor muayenesi ile sınırlı ve limitsiz.

Sağlığım Tamam – Tutumlu

İstanbul’da yaşayanlar için aynı kuralların geçerli olduğu tamamlayıcı sağlık sigortası türü. Sadece yılda 5 doktor muayenesi limiti var.

Daha fazlası için videoyu izleyebilirsiniz:

 

Uygun fiyatlarla, yaygın özel hastane ağına sahip özel hastanelerde SGK farkına AXA Sigorta Sağlığım Tamam Sigortası ayrıcalığı ile 'Elveda!' deyin. Üstelik hiçbir prosedür olmadan! Detaylı bilgi için videomuza göz atabilirsiniz.

#DertVarsaDermanAXA

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasının poliçe şartları ve detaylı bilgilendirmesini okuyabilirsiniz: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu