Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Sizin İçin En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

26.01.2023 / Son Güncelleme: 22.03.2024

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lılara özel hastanelerde sunulan hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilme olanağı sunuyor. Kişisel ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri, sağladığı avantajlardan dolayı günümüzde en fazla tercih edilen bireysel sigortacılık ürünleri arasında yer alıyor. Peki, en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? İsterseniz şimdi gelin ve bu soruya verilebilecek en ideal yanıtların hangileri olduğunu öğrenelim.

En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Seçimi Nasıl Yapılır?

Size sunulan teklifler arasından en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneğinin hangisi olduğunu belirlemeye çalışırken aşağıda sıralanan 5 başlığı göz önünde bulundurabilirsiniz.

Sağlık İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Kendiniz ve aileniz için en iyi sağlık sigortası seçeneğini bulmaya çalışırken ihtiyaçlarınızı belirlemeye öncelik verebilirsiniz. Kısacası kendi kendinize neden bir sağlık sigortasına ihtiyaç duyuyorum sorusuna cevap bulmaya odaklanabilirsiniz. Bu amaç doğrultusunda en çok dikkat etmeniz gereken nokta yıl içerisinde kaç sefer doktor muayenesine ihtiyaç duyduğunuzdur. Böylece poliçe teklifleri arasından seçim yaparken en çok işinize yarayacak seçeneğin hangisi olduğunu çok daha kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. Kendiniz ve ailenizin sağlık ihtiyaçları konusunda düşünürken bugün ile sınırlı kalmamaya çalışın. Doğum teminatı gibi geleceğe yönelik ihtiyaçları da bu aşamada hesaba katmanız yararınıza olacaktır.

Bütçenizi Belirleyin

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası teklifini bulmak için bir sonraki aşamada bütçenizi belirlemeye yoğunlaşabilirsiniz. Bütçe ile ilgili hesaplama yaparken de yıl içerisindeki sağlık harcamalarınızı göz önünde bulundurabilirsiniz. Böyle bir hareket planı, özellikle katılım payı oranı gibi detaylar hakkında çok daha rahat kararlar alabilmenizi mümkün kılar. Eğer yıl içerisinde siz ve aileniz nadiren doktor muayenesine ihtiyaç duyuyorsanız, yalnızca yatarak tedavi içeren planları da tercih edebilirsiniz. Bu sayede makul bir bütçe ile hastanede yatış gerektiren sağlık risklerine karşı oldukça kapsamlı güvence elde edebilirsiniz. Alternatif olarak yine düşük prim ödemesi karşılığında daha düşük adette doktor muayenesi içeren tamamlayıcı sağlık ürünümüze göz atabilirsiniz. AXA Sağlığım Tamam Tutumlu ürünümüz; yatarak tedavilerinizi limitsiz, ayakta tedavilerinizi de 5 vaka olarak teminat altına alıyor ve muayeneleriniz için özel hastanelere ödemeniz gereken fark ücretlerini sizin yerinize karşılıyor. AXA Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hizmetini aynı kalitede ve daha uygun fiyatlarla almak için size en yakın acentemize başvurabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Teklifi

Paket Kapsamındaki Hak ve İndirimlere Göz Atın

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip olmak için paket kapsamında başvuru yapan kişilere sunulan haklar ve indirimlere göz atmakta da fayda vardır. Sigorta firmaları, poliçe aracılığıyla sağlık risklerini güvence altına almak isteyenlere ömür boyu yenileme garantisi gibi haklar sunar. Bir tür müşteri sadakat programı niteliği taşıyan bu garanti, her yıl poliçesini yenileyen ve prim ödemelerini aksatmayan kişilere sigortalılık süresi dahilinde geçirdikleri hastalıklara muafiyet uygulanmaması gibi çeşitli avantajlar sağlar. 
AXA Sigorta kapsamında 3 yıl boyunca kesintisiz olarak sigortalı olan kişiler Ömür Boyu Yenileme Garantisi’ne sahip olabilirler. Ömür Boyu Yenileme hakkına sahip olan sigortalının poliçe döneminde ortaya çıkan riskli durumları, poliçe yenilenirken kapsam dışı bırakılmaz.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip olmak isteyenler için diğer bir önemli konu ise faydalanabilecekleri indirimlerdir. AXA Sigorta tamamlayıcı sağlık sigortasında yer alan Sağlıklı Yaşam İndirimi ile yıl içinde yaptığınız sağlık harcamalarınıza ve tedavi giderlerinize göre sonraki yıllarda %50’ye varan oranlarda indirime ulaşabilirsiniz.

Anlaşmalı Hastane Ağını İnceleyin

Kendiniz ve aileniz için en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip olmak için göz önünde bulundurmanız gereken son kriter ise anlaşmalı hastane ağıdır. Poliçenizin geçerli olduğu anlaşmalı hastanelerin yaygınlığı en kaliteli sağlık hizmetlerinden yalnızca cüzi miktardaki katılım payını ödeyerek yararlanabilmeniz açısından oldukça önemlidir. Seçiminizi yaparken her zaman gittiğiniz hastanenin ve doktorun sigorta şirket ile anlaşması olup olmadığını öğrenmeye öncelik verebilirsiniz. Bu sayede özellikle acil bir sağlık sorunu nedeniyle hastaneye gittiğinizde cebinizden ekstra ödeme yapma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Hastane ağı konusunda karar verirken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ise tamamlayıcı sağlık sigortası özelinde gideceğiniz hastane ve doktorun SGK ile anlaşmasının bulunduğundan da mutlaka emin olmanızdır.

En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Seçimi Neden Önemli?

 

İhtiyaçlarınız ve bütçeniz göz önünde bulundurularak en uygun tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip olmak birçok açıdan önemlidir. Örneğin; kapsamı geniş bir poliçe ile ansızın ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarında, anlaşmalı kurumların yaygınlığı sayesinde vakit kaybetmeden mümkün olan en kaliteli çözümlere erişebilirsiniz. Gerek özel gerekse tamamlayıcı sağlık ürünlerinde yatarak tedavi kapsamına giren ve ameliyat gerektiren hastalıklara yönelik tüm tedavi ve tetkik süreçleri poliçe kapsamında karşılanır. Poliçeye ekletilebilen ayakta tedavi teminatı ise örneğin mevsimsel hastalıklara yatkın bünyeye sahip kişilerin tam da ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerinden gayet cüzi bir miktar karşılığında (tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında olan sigortalılar devlete ödenen 15 TL’lik tutar dışında herhangi bir ödeme yapmazlar) yararlanabilmelerini sağlar.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası ile elde edilebilecek kazanımlar yalnızca sağlık ihtiyaçları nedeniyle beklenmedik harcamaların yapılması gerekliliğini ortadan kaldırmaktan ibaret değildir. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinin kapsamları ek teminatlar ile genişletilebilir. Böylece hamilelik gibi gelecekte ortaya çıkması muhtemel ihtiyaçlarınız için de kusursuz çözümlere erişiminiz mümkün hale gelir. Hatta ihtiyaç duyulması halinde çeşitli asistans hizmetlerinden de yararlanma ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip olmak için hemen web sitemizi ziyaret edin! 

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu