Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

05.11.2019 / Son Güncelleme: 21.04.2022

SGK’lısınız, özel sağlık sigortanız yok ancak özel hastanede tedavi olma ayrıcalığından yararlanmak istiyorsunuz. İşte o zaman tamamlayıcı sağlık sigortası tam size göre.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası devlet destekli bir sigorta türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamadığı ya da ücret limitlerini aşan tedavi giderlerini karşılamak amacıyla düzenlemeye konulmuştur. Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile SGK anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarındaki tedavi masraflarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanması, size yansıtılmaması amaçlanır.

Yani herhangi bir sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü aldıysanız SGK ile anlaşması olan hastanelerde tedavi olup, yüksek kalitede sağlık hizmeti alıp SGK’nizi aşan miktarı cebinizden ödemek yerine, sigorta şirketine ödetiyorsunuz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı özel hastanelerde, SGK fark ücreti ödemeden muayene, tahlil ve tetkiklerinizi yaptırabilmenizi, yatarak veya ayakta tedavi olabilmenizi, ambulans hizmetlerinden yararlanabilmenizi sağlar. Genellikle ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve tıbbi gözlem masrafları limitsiz olarak poliçeye eklenir. Tıbbi malzeme, evde bakım, suni uzuv, fizik tedavi ve rehabilitasyon masrafları ise limitli olarak poliçeye dahil edilir.

Daha düşük primlerle sahip olabileceğiniz bu ayrıcalığı satın almanın ilk koşulu SGK kapsamında olmanız. Bu sigorta türünden faydalanmak için belirlenen üst yaş sınırı genellikle 55-65 arasında değişiklik gösteriyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Özel sağlık sigortası çeşitlerinden olduğu için sigorta şirketlerinin ürünlerine, limitlere ve ek hizmetlere göre fiyatlar değişiyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı tercihinize göre sadece çocuğunuz için yaptırabilir ya da aile bireyleri ile beraber çocuğunuzu poliçe kapsamına alabilirsiniz. 8 yaş altında olan çocukların aile bireyleri ile beraber tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına girmesi, fiyat indirim almanızı sağlar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın işverenler ve çalışanlar açısından vergi indirim avantajı da bulunuyor. Sigortanın vergi matrahında gösterilebilmesi için gereken şart, primin gelirin elde edildiği dönemde ödenmiş olmasıdır. Vergi indirimi yapılan miktar çalışanın net maaşına eklenir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları Neler?

  • Özel sigorta yaptıracak durumunuz yoksa daha uygun fiyata yüksek kalitede sağlık hizmeti alırsınız.
  • Özellikle ciddi sağlık sorunlarında bozulan moralinize ilaç gibi gelir; çünkü büyük masraflarla karşılaşmak zorunda kalmazsınız.
  • Özel sağlık sigortasında olduğu gibi işverenseniz gelir vergisi indiriminden faydalanabilirsiniz.

AXA’nın Sağlığım Tamam Sigortası ile Ek SGK Masraflarından Kurtulun

AXA Tamamlayıcı Sağlık Sigortası olarak hazırladığı Sağlığım Tamam Sigortası, hem tüm Türkiye’de geçerli hem İstanbul ve Ankara’ya özel planlara sahip. Tüm Türkiye’de birçok hastanede geçerli olan destekleyici sağlık sigortası;

  • Ayakta ve yatarak tedavi,
  • Ambulans hizmetleri,
  • Diş sağlığı paketi,
  • Kadın, çocuk, yenidoğan ve tüp bebek sağlığı danışma hizmetleri ile epey kapsamlı.

AXA’nın Sağlığım Tamam Sigortası ile Tedavi Olmanın Şartları Neler?

Sigortalının SGK ile anlaşmalı bir özel hastaneye gitmesi,

SGK ile anlaşmalı hastanede sigortalının işlemlerini gerçekleştiren doktorun da SGK ile anlaşmalı olması,

SGK ile anlaşmalı olan hastane ile Axa Sigorta A.Ş.’nin sigortalının tedavi göreceği branş adına Axa Sigorta Sağlığım Tamam Sigorta anlaşmasının olması,

Tedavi talep edilen rahatsızlığın Axa Sigorta Sağlığım Tamam Sigorta poliçesi özel şartlarına ve sağlık sigortası genel şartlarına uygun olması.

Sağlığım Tamam Sigortası kapsamındaki 3 farklı plan ise şunlar:

Sağlığım Tamam

Türkiye’deki SGK ve AXA Sigorta ile anlaşmalı sağlık kurumlarında geçerli. Limitsiz ve katılım payı olmayan sigorta, yılda 10 doktor muayenesi ile sınırlı.

Sağlığım Tamam – B Plan

Ankara’daki SGK ve AXA anlaşmalı olan özel sağlık kurumlarında geçerli. Yine yılda 10 doktor muayenesi ile sınırlı ve limitsiz.

Sağlığım Tamam – Tutumlu

Aynı kuralların geçerli olduğu tamamlayıcı sağlık sigortası türü. Sadece yılda 5 doktor muayenesi limiti var.

Daha fazlası için videoyu izleyin.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının poliçe şartlarını ve detaylı bilgilendirmesini okuyun: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

AXA Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler Hangileri?

AXA’nın anlaşmalı sağlık kurumları sayfasına tıklayın, poliçenizin türünü ve bulunduğunuz ili seçerek hangi özel hastanelerde ek SGK masrafı ödemeden tedavi olabileceğinizi öğrenin.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu