Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Sağlık Sigortaları Psikolog ve Psikiyatri Desteğini Karşılar mı?

21.03.2023 / Son Güncelleme: 22.03.2024

Son yıllarda geniş kitleleri etkileyen salgın hastalıklar ve ekonomik koşullar, birçok kişinin duygu durumu halinde gözle görülür seviyede olumsuzluklara yol açıyor. Dolayısıyla hayata dair daha iyi bir bakış açısı geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için profesyonel destek almak kaçınılmaz hale geliyor. Hal böyle olunca da çoğu kişinin aklına “Özel sağlık sigortası psikolog karşılar mı?” ya da “Tamamlayıcı sağlık sigortası psikiyatri desteğini içeriyor mu?” gibi sorular geliyor.

Özel Sağlık Sigortası Psikolog Desteğini Karşılar mı?

“Özel sağlık sigortası psikolog karşılar mı?” sorusuna verilebilecek cevap, poliçeyi düzenleyen şirket bazında farklılık gösterir. Sigorta şirketlerinin bazısı, psikolog desteğine yönelik herhangi bir teminata poliçelerinde yer vermez. Dolayısıyla sigortalıların, ihtiyaç duydukları profesyonel desteğin bedelini kendilerinin karşılaması gerekir. Böyle bir eğilim oluşmasında en önemli etken maliyetlerdir.

Kimi sigorta şirketi ise özel sağlık sigortası poliçelerinde psikolog desteğine yer verebilir. Ancak bu imkândan yararlanmak isteyenlerin unutmamaları gereken tek ve oldukça önemli bir detay mevcuttur. Özel sağlık sigortalarındaki psikolog desteği, yalnızca bir seans ile sınırlıdır. Yani destek almak için psikoloğa gidilmesi gerektiğinde poliçe kapsamında yalnızca ilk seans için provizyon verilir. Tabii bu durum nedeniyle diğer seanslara yönelik harcamaların tamamı danışan konumundaki poliçe sahibinin sorumluluğundadır.

Psikolog desteği, özel sağlık sigortası poliçelerinde tek başına ek bir teminat olarak sunulabilir. Haliyle teminatın poliçeye eklenebilmesi için başvuru aşamasında sigortalı adayının talepte bulunması gerekir. Sigorta poliçesine bu desteği içeren teminatı ekletmeden önce şartları konusunda detaylı bilgi edinmeniz faydanıza olacaktır. Böylece detaylarına Özel Sağlık Sigortası özel şartlarında yer verilen bu teminatı kullanırken herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Özel Sağlık Sigortası Psikiyatri Desteğini Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası psikiyatri karşılar mı? sorusunun yanıtı, bir poliçeye sahip veya başvuru yapmayı planlayan kişilerin merak ettikleri bir diğer önemli konudur. Tabii bu konu hakkında detaylara geçmeden önce psikiyatri desteğinin ne olduğunu açıklamakta fayda vardır. Zira psikiyatri ve psikolog desteği arasındaki farkı bilmek, teminatın kullanımı esnasında epey kolaylık sağlar.

Psikiyatri desteği, herhangi bir sinir hastalığı teşhisi koyulan kişilerin yönelmelerinde fayda olan bir tıp dalıdır. Bu kapsamda sunulacak destekten azami düzeyde fayda sağlanabilmesi için doktor tavsiyesi ile ilaç kullanımı yaygın bir uygulamadır. Psikolog desteğine ise kişinin duygu durumu halinde olumsuz bir seyir söz konusu olduğunda başvurulur. Bu destek, psikoterapi yöntemiyle sağlanır.

Özel sağlık sigortası psikiyatri teminatının poliçeye dahil olması durumu, tıpkı psikolog desteğinde olduğu gibi şirket bazında değişiklik gösterir. Günümüzde çoğu şirket bir defa ile sınırlı kalması koşulu ile psikiyatri desteğini karşılar. Yani poliçe sahibinin psikiyatri muayenesine gittiğinde ilk seans özelinde ödeme yapmasına gerek yoktur. Özel sağlık sigortası yaptırmış kişiler, sürecin devamında ise anlaşmalı kurumlarda geçerli indirimlerden yararlanarak kendi üstlenecekleri tedavi masraflarını çok daha makul seviyelere indirgeyebilir.

Sağlık Sigortası Fiyatları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Psikolog Desteğini Karşılar mı?

Sigorta şirketlerinden bazıları, tamamlayıcı sağlık poliçelerinin kapsamını belirlerken kendilerini tercih eden kişilerin psikolog desteğine yönelik taleplerine olumlu yanıt verir. Tıpkı kişiye özel sağlık sigortalarındaki gibi tamamlayıcı ürünlerde de bu desteğe yönelik ödemeler bir defaya mahsus olmak üzere sigorta şirketince üstlenilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerine dahil olan psikolog desteği teminatı ile ilgili dikkat edilmesi gereken detay limitlerle alakalıdır. Psikolog tarafından sağlanacak desteğin ilk seansının ücretinin yalnızca limit kapsamındaki kısmı sigorta şirketince üstlenilir. 

İkinci detay ise Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesindeki bu teminatın geçerli olduğu yerler ile ilgilidir. Kişiye özel tamamlayıcı sigorta ürünleri, sizin de bildiğiniz üzere yalnızca SGK ve sigorta şirketi ile anlaşmalı kurumlarda geçerlidir. Dolayısıyla poliçe sahiplerinin psikolog desteği almayı düşündükleri sağlık kurumunun gerek SGK gerekse sigorta şirketi ile anlaşmalı olup olmadığına dikkat etmesinde fayda vardır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Psikiyatri Desteğini Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası psikolog karşılar mı? sorusunun bir benzeri, psikiyatri desteği için de sıkça sorulur. Psikiyatri muayenesi de sigorta şirketleri tarafından poliçe sahiplerine sunulan avantajlar arasındadır. Tabii bu avantaj poliçe detaylarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ayrıca, tedavi görülen yerin SGK ve sigorta şirketi ile anlaşmalı olması gerekmektedir.

Özel sağlık sigortası psikiyatri karşılıyor mu?” ya da psikiyatri muayenesinin tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine dahil olup olmadığı tarzındaki sorulara dair detaylı cevaplar bulmanın birçok yolu mevcuttur. Bu kapsamda ilk olarak poliçe başvuru sürecinden itibaren sizinle iletişim halinde olan temsilcinizden destek isteyebilirsiniz. Alternatif olarak sigorta şirketinizin hazırladığı özel ve tamamlayıcı sağlık sigortaları özel şartlarını inceleyebilirsiniz.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu