Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

60 Yaş Üstü Sağlık Sigortası Detayları Nelerdir?

12.03.2021 / Son Güncelleme: 22.08.2022

 

Sağlık sigortaları, her türlü sağlık hizmetinden ücretsiz ya da indirimli şekilde yararlanabilmenize imkân tanıyan sigorta türleridir. AXA Sigorta tarafından sunulan tamamlayıcı sağlık sigortası seçenekleri ise 60 yaş üstü kişiler tarafından da kullanılabilmeleriyle ön plana çıkar. 65 yaşa kadar yaptırabileceğiniz tamamlayıcı sağlık sigortaları; muayene, teşhis, ayakta tedavi, yatarak tedavi, ameliyat, ameliyat sonrası bakım, hasta nakil işlemleri, refakatçi gereksinimleri gibi pek çok sağlık ihtiyacınızda devreye girer ve sağlık masraflarınızı karşılar. AXA Sigorta tamamlayıcı sağlık sigortaları, çeşitli kampanya seçenekleriyle bütçe dostu nitelik sergilerken ek teminat ve hizmetleriyle de yaşam kalitenize katkıda bulunur.

60 Yaş Üstü Kişiler İçin Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

60 yaş üzerindeki vatandaşların sağlık sigortası yaptırabilmesi için yasalarla belirlenen ve sigorta şirketleri tarafından tanımlanan koşullara uymaları gerekir. Kimi sigorta şirketleri, üst yaş sınırını 55 ya da 60 olarak belirler. 60 yaş üstü vatandaşların bu ürünleri satın alma şansları bulunmaz. AXA Sigorta ise üst yaş sınırını 65 olarak belirtir ve bu sayede 60 – 65 yaş arasındaki vatandaşların da çeşitli tamamlayıcı sağlık sigortalarından yararlanabilmesini sağlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isteyen 60 yaş üstü vatandaşların sigorta poliçelerinden yararlanabilmeleri için kendilerine en yakın AXA Sigorta acentesini ya da axasigorta.com.tr adresini ziyaret etmeleri yeterlidir. AXA Sigorta acentelerinden ya da AXA Sigorta internet adresinden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ya da özel sağlık sigortası şartları hakkında bilgi alabilir ve yaşa göre sağlık sigortası yaptırma avantajlarından yararlanabilirsiniz.

60 Yaş Üstü Yaptırılabilecek Sağlık Sigortaları Hangileridir?

60 yaş üstü vatandaşlar, AXA Sigorta’nın sunduğu Sağlığım Tamam Sigortası’ndan yararlanabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı, sunulan paketlere göre değişiklik gösterir.

AXA Sigorta tarafından size sunulan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinden satın alarak aşağıdaki imkânlardan yararlanabilirsiniz.

    Ayakta tedavi teminatı

    • Doktor muayenesi
    • Laboratuvar hizmetleri
    • Görüntüleme ve tanı yöntemleri
    • İleri tanı yöntemleri
    • Fizik tedavi giderleri

    Yatarak tedavi teminatı

    • Cerrahi ve dahili yatışlar
    • Yoğun bakım
    • Kemoterapi
    • Radyoterapi
    • Diyaliz
    • Küçük müdahale
    • Koroner anjiografi 
    • Standart tek kişilik özel oda, yemek ve bir adet refakatçi giderleri

    Diğer Teminatlar

    • Ambulans
    • Yardımcı Tıbbi Malzeme Teminatı
    • Evde Bakım
    • Suni Uzuv Teminatı

    Asistans Hizmetleri (diş bakım paketi, check-up, psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetleri)

AXA Sigorta 60 Yaş Üstü Kişisel İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

AXA Sigorta tarafından sağlanan tamamlayıcı sağlık sigortası avantajları, 60 yaş üstündeki vatandaşların sağlık giderlerini kolayca karşılayabilmelerini sağlar. Özel sağlık sigortaları, her türlü tedaviyi kolayca görebilmenize imkân tanırken tamamlayıcı sağlık sigortası çeşitleri ise SGK üzerinden sigortalı olan vatandaşların sigortalarına ek olarak uygulanır. Bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından poliçe süresi içinde alacağı sağlık hizmetleri karşılığında ödeyeceği fark ücretlerinin karşılanmasını sağlayan ürünler, Covid-19 pandemisini ve gelecekte yaşanabilecek diğer salgın hastalıkları da teminat altında tutar. Böylece salgın hastalıklara yakalanmanız durumunda karşılaşacağınız sağlık giderlerini de karşılayan tamamlayıcı sağlık sigortaları, ek teminatları ve hizmetleriyle de yaşam kalitenize katkıda bulunur.

60 yaş üstü vatandaşlar için hazırlanan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri, ayakta tedavi giderlerini karşılar. Doktor muayenesi, teşhis işlemleri, laboratuvar testleri, görüntüleme ve tanı koyma masrafları, ileri tanı yöntemleri ve fizik tedavi masrafları gibi çok sayıda kalemi teminat altına alan tamamlayıcı sağlık sigortaları, bu sayede hastalık ve tedavi sürecinizin tamamında size destek olur. AXA Sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası olan “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” poliçesinde evde bakım giderleriniz de teminat altında tutulur.

AXA Sigorta Sağlığım Tamam poliçesinin tüm sigortalılara sunduğu asistans hizmetleri de 60 yaş üstü vatandaşlar tarafından kullanılabilir. Sağlığım Tamam sigortasını tercih eden sigortalılar, yılda 1 kere ücretsiz diyetisyen kontrolü hakkı kazanır ve diyetisyenlerinin sunduğu beslenme programı önerileri sayesinde sağlıklarını tehdit edebilecek fazla kilolarından rahatça kurtulabilir. Sigorta poliçesinde yer alan avantajlardan bir diğer ise check-up imkânıdır. Sağlığım Tamam sigortasını tercih eden sigortalılar aşağıda belirtilen hizmetleri ücretsiz olarak alabilirler. 

Check-Up Paketi Hizmeti Kapsamında;

  • Doktor Değerlendirme: Hekim tarafından sonuçların değerlendirilmesi.
  • Akciğer Grafisi (Tek Yönlü): Akciğer, kalp ve komşu organ hastalıkları tarama testi.
  • EKG: Koroner damar hastalıkları ile kalp ritim bozukluklarını tespit etme ve izleme testi.
  • Tam Kan Sayımı (18 Parametre): Kan hastalıkları ile diğer doku ve organ hastalıklarını araştırma ve izleme testi.
  • Tam İdrar Testi: Böbrek, mesane ve idrar yolları hatalıklarının araştırılması testi.
  • Sedimantasyon: Enfeksiyon hastalıkları ve romatizmal hastalıklar başta olmak üzere non-spesifik tanı testi.
  • Açlık Kan Şekeri: Şeker hastalığı tanı testi.
  • Total Kolesterol: Koroner damar hastalıklarının risk değerlendirme testi

60 yaş üstü sigortalıların yararlanabileceği avantajlar arasında, diş paketi ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de bulunur. Diş paketi sayesinde diş hekimi muayenesinden geçebilir, periapikal ve panaromik röntgenlerinizi çektirebilir, diş taşı temizliği işlemlerinizi ücretsiz şekilde yaptırabilirsiniz. Psikolojik danışmanlık hizmetlerine ise telefonla başvurabilir ve dilerseniz yüz yüze görüşme imkânı yakalayabilirsiniz. Her türlü psikolojik sorununuz için sigorta poliçeniz tarafından size sunulan uzman psikiyatrlardan dilediğinizle iletişim kurabilir ve istediğiniz kadar görüşme randevusu alabilirsiniz. Psikolojik danışmanlık seanslarının ilkini ücretsiz şekilde gerçekleştirebilir, sonraki seansların tümünde ise %40 ‘a varan indirim avantajından yararlanabilirsiniz.

AXA Sigorta Ciddi Sağlık Sorunlarında da Yanınızda!

AXA Sigorta tarafından 60 yaş üstü vatandaşlara sunulan sağlık sigortası seçenekleri, ciddi ve yaşamsal risk taşıyan sağlık sorunlarında da size büyük avantajlar sağlar. Yatarak tedavi teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortalarını seçmeniz durumunda son derece gelişmiş sağlık hizmetlerinden ücretsiz şekilde yararlanabilirsiniz. Yatarak tedavi teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip sigortalılar, yoğun bakım hizmetlerinde poliçelerinde belirlenen sınırlar dahilinde hizmet alır ve yoğun bakım sürecinde gereken tüm ihtiyaçları poliçeleri tarafından karşılanır. Cerrahi müdahaleler için de geçerli olan sigorta poliçesi, aynı zamanda kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz gibi büyük tedavileri de teminat kapsamında tutar. Kanser, böbrek yetmezliği, çoklu organ yetmezliği gibi hayati risk oluşturan hastalıkların tedavisinde ihtiyaç duyduğunuz tüm desteği sağlayan sigorta poliçeleri, suni uzuv ve tıbbi malzeme masraflarınızı da güvence altında tutar.

Hastaneye yatış işlemlerinin ardından hastanın kendi evinde ve hemşire nezaretinde tedavi görmesine karar verilmesi durumunda doğacak beslenme, vücut temizliği, pansuman, ilaç takibi, serum ve sonda takılması gibi hizmetler, sigorta poliçesi tarafından karşılanır. 60 yaş üstü vatandaşların ihtiyaç duyabileceği ambulansla nakil hizmetleri de tamamlayıcı sağlık sigortaları kapsamında yer alır. Yatarak tedavi teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip 60 yaş üstü sigortalılar, acil durumlarda evlerinden ya da yattıkları hastaneden en yakın ve tam teşekküllü sağlık kuruluşuna kara ambulansı aracılığıyla nakledilir. Ameliyat öncesi ve sonrasında doktorlar tarafından gerekli görülen ileri tanı masrafları da sigorta poliçesi tarafından sözleşmede belirtilen maddeler oranınca karşılanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları, bu eşsiz avantajlarıyla kıyaslandığında pek çok sigortalı tarafından son derece uygun bulunur. Ayrıca sigorta poliçesini yenilemek isteyen ve önceki dönemlerde sağlık masrafı bulunmayan sigortalılara Sağlıklı Yaşam İndirimi de uygulanır. Siz de özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık ürünlerimiz hakkında bilgi ve poliçe satın almak için size en yakın AXA Sigorta acentesiyle irtibat kurabilir ya da axasigorta.com.tr adresini hemen ziyaret edebilir, sağlığınız için önemli bir adım atabilirsiniz.


Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu