Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ile Evden Uzakta Güvence

14.03.2019 / Son Güncelleme: 19.08.2022

İster iş ister gezi amaçlı olsun yurt dışına seyahate çıkmak keyiflidir. Farklı deneyimler edindiğiniz, başka dünyalar keşfettiğiniz bu seyahatlerinizde sağlığınızın güvence altında olduğunu bilmeniz ise sizi güvende hissettirir. Bu güvenceyi sağlayan şey de yurt dışı seyahat sigortasıdır.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Bu sorunun cevabı aslında seyahat sigortası yaptırmanın avantajlarını da açıklar. Evinizde uzakta kötü bir olayla karşılaştığınızda kendinizi doğal olarak daha savunmasız hisseder, kime ve nereye başvuracağınızı bilemeyebilirsiniz. İşte yurt dışı seyahat sigortası size ülke dışında yol gösterir ve teminatları ile sizi korur.

Sigorta şirketlerinin seyahat poliçelerindeki teminatlar farklılık gösterir. Temelde ise,

  • Herhangi bir sağlık sorununda hastane, doktor vs iletişim ve adres bilgileri sigortalıyla paylaşılır.
  • Ayakta ve yatarak tedavi teminatı verilir.
  • Ani hastalık ya da yaralanma sonucunda ambulans, refakatçi doktor sağlanarak sağlık tehlikesine karşı önlem alınır.
  • Yurt dışında vefat edilmesi durumunda cenazenin tıbbi işlemlere uygun olarak nakledilmesi sağlanır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası poliçelerinde bunlara ek olarak diş teminatı, refakatçi yakının konaklama masrafları, ilaçların sevki, kişisel eşyaların ikamesi, hastaneden taburcu olunduğunda otelde konaklama, varsa çocukların ülkeye geri dönüşlerinin sağlanması, tedavi sonrası sigortalının evine geri dönüşünün sağlanması, overbooking nedeniyle yaşanılan gecikmelerden kaynaklanan masrafların ödenmesi, kayıp bagaj tazminatı gibi birçok hizmet de sunuluyor.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortasının Faydaları Neler?

  • İçiniz rahat bir şekilde yolculuğa çıkarsınız.
  • Yabancısı olduğunuz bir ülkede sağlık sorunu yaşadığınızda hangi hastaneye gideceğinizin, hangi doktorlara başvurabileceğinizin bilgisini doğru kaynaklardan alırsınız.
  • Yurt dışı seyahatlerinde bütçe genellikle bellidir. Beklenmedik kazalar ya da hastalıklar sonucu göreceğiniz tedavinin masraflarını cebinizden ödemek zorunda kalmazsınız.
  • Acil tıbbi yardımın ve sağlık kurumlarına nakledilmenin olabilecek en kısa sürede gerçekleşmesi hayati öneme sahiptir. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası ile en hızlı ve kaliteli şekilde acil sağlık desteği alırsınız.
  • Standart seyahat sigortalarının daha üst paketlerinde afet, hava koşulları ve teknik nedenlerle aktarmalı uçuşların kaçırılması, gecikmesi ya da iptal edilmesi durumlarında poliçe kapsamında ödemesi alırsınız.
  • Yine üst seyahat sigortası paktlerinde check-in yaptırdığınız bagajın kaybolması, çalınması ya da zarar görmesi durumlarında poliçenizdeki limitlere uygun olarak size ödeme yapılır. En önemlisi de bagajınızın bulunması için de gerekli işlemlerin takibini sigorta şirketiniz üstlenir.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Her sigorta şirketinin seyahat ürünü farklı teminatlara ve limite sahiptir. Özel sigorta çeşidi olduğundan standart bir ücretlendirmesi yoktur. Birkaç adımda kolayca teklif almak için tıklayınız.

AXA Sigorta’nın Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası, ülke sınırlarını aştığınız anda güvence olarak sizinle. Yukarıdakilere ek çok daha fazla teminat ile yurt dışında sağlığınızı ve huzurunuzu profesyonellere bırakmanın keyfini yaşayın.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu