Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Yol Yardım Hizmeti Nedir? Neleri Kapsar?

20.06.2023 / Son Güncelleme: 20.06.2023

Aracınızın bakımlarını eksiksiz bir şekilde yaptırsanız ya da yola çıkmadan önce her türlü önlemi alsanız da tatsız sürprizlerle karşılaşma riskiniz her daim mevcuttur. Şehir içinde yoğun trafikte veya şehirler arası yolda ıssız bir bölgede yolda kalmanıza neden olabilecek bu risklere karşı alabileceğiniz en etkili önlem, yol yardımı hizmetidir. Yılın 365 günü 7/24 hizmet veren yol yardımı sayesinde yolda kalma endişesi taşımadan güvenle seyahat edebilirsiniz. 

Yol Yardım Hizmeti Nedir?

Yol yardımı sürücülerin araçlarıyla seyahat ederken karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik çözüm sunan bir hizmet türüdür. Yol yardım hizmeti genel olarak kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt bitmesi gibi acil durumlara karşı sürücülere yardımcı olur. Sürücülerin her şart altında yollarına devam edebilmeleri amacıyla sunulan yol yardım hizmeti çoğunlukla yol yardım hizmet paketi satan özel şirketler tarafından veya kasko sigortaları kapsamında sağlanır. 

Yol Yardım Hizmetleri Neleri Kapsar?

Yol yardım hizmetlerinin kapsamı hizmetin satın alındığı firmaya ya da sahip olunan kasko poliçesine göre değişiklik gösterir. Yol yardım hizmeti kapsamında genel olarak şu güvenceler yer alır:

Çekici hizmeti: Aracınızın arıza yaptığı veya kaza geçirdiği durumlarda yol yardım hizmeti kapsamında size bir çekici gönderilir. Yol yardım hizmetlerinin en temel güvencelerinden biri olan çekici, aracınızı yetkili servise ya da belirlediğiniz farklı bir konuma güvenli bir şekilde taşır.

Lastik değiştirme: Eğer aracınızın lastiği patlarsa ya da inerse ihtiyaç duyduğunuz yardıma yol yardım hizmetleri sayesinde ulaşabilirsiniz. Konusunda uzman ve deneyimli personel, yedek lastiği takmak ya da hasar gören lastiği onarmak için gerekli ekipmanlarla birlikte size yardımcı olur.

Yakıt yardımı: Yolculuk esnasında yakıtınızın bitmesi durumunda yol yardım hizmeti, hızlı bir şekilde yakıt temini sağlar. Yeterli miktarda sağlanan yakıt ile en yakın yakıt istasyonuna kolaylıkla ulaşabilmeniz mümkün hâle gelir.

Akü takviyesi: Eğer aracınızın aküsü biterse akü takviyesi için yol yardım hizmetine başvurabilirsiniz. Böylelikle biten akünüzü şarj edebilme ya da akünüz çalıştırılamaz durumdaysa yenisiyle değiştirme imkânına sahip olabilirsiniz. 

Anahtar kurtarma: Aracınızın anahtarını kaybederseniz veya araç içinde kilitli kalması durumunda yol yardımı kapsamında sunulan anahtar kurtarma hizmetinden faydalanabilirsiniz. Kısa süre içerisinde yardıma gelen uzmanlar, anahtarınızı kurtarmanız ve araca erişim sağlamanız için gerekli her türlü ekipmana sahiptir.

Kasko Yol Yardımı Kapsıyor Mu?

Birçok kasko sigortası poliçesinin avantajları içerisinde aracın yolda kalması durumunda acil yardım sağlamak amacıyla yol yardımı hizmeti de yer alır. Bazı poliçelerde yol yardımı hizmeti standart olarak sunulurken bazılarında ek bir prim ödemek ya da ayrıca bir yol yardım hizmet paketi satın almak gerekebilir. Dolayısıyla yol yardım hizmetinin kasko sigortası kapsamında sunulup sunulmadığını belirlemek için poliçeyi dikkatli bir şekilde incelemek oldukça önemlidir.

Kasko sigortası poliçelerinde yer alan yol yardım hizmetlerinin kapsam ve detayları farklılık gösterebilir. Bu nedenle tercih yapmadan önce kasko sigortası tarafından sağlanan yol yardımının kapsamını ve sunulan hizmetleri araştırmanız büyük önem taşır.

Yol Yardım Hizmeti Hangi Durumlarda Geçersiz Olur?

Bazı durumlar söz konusu olduğunda yol yardımından faydalanabilmek mümkün değildir. Yol yardım hizmetinin kapsamı dışında tutulan durumlar şöyledir:

Önceden planlanmış bakım ve tamirler: Yol yardımı genellikle beklenmedik durumlar için sunulan bir hizmettir. Bu nedenle rutin bakım ve planlı tamirler kapsam dışında tutulabilir. Örneğin aracın periyodik bakımları, planlı lastik değişimleri ve yağ değişimi gibi rutin işlemler için yol yardımı talep edemeyebilirsiniz.
İlaç ve uyuşturucu kullanımı: Alkol, ilaç ya da uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullanımı kanunlarca yasaklanmıştır ve ağır yaptırımları mevcuttur. Dolayısıyla bu tür bir maddenin etkisi altındayken yol yardımı talep etmek mümkün değildir.
Kendini yaralama ve kavga: Sürücün kendini yaralaması ya da diğer kişilerle kavga etmesi sonucunda aracında oluşan hasarlar için yol yardımı hizmeti sunulmaz.
Aynı kazalar ve benzer arızalar: Sürücü, sürekli olarak aynı türden kazalara karışıyorsa ya da gerekli önlemleri almadığı için aracında sürekli benzer arızalar yaşanıyorsa yol yardımı hizmetinden faydalanamayabilir.
İstenmeyen koşullar: Yol yardım hizmeti; doğal afetler, savaş, isyan ve grev gibi olağanüstü durumlar ya da hükümet tarafından getirilen kısıtlamalar gibi istenmeyen koşullar sırasında kullanılamayabilir.

AXA Sigorta ve Yol Yardım Hizmeti

AXA Sigorta tarafından sunulan kasko sigorta poliçelerinin kapsamında yol yardım hizmeti yer alır. Farklı ihtiyaç ve beklentilere uygun olarak çeşitlendirilen kasko sigorta paketlerinin sahip olduğu yol yardımı hizmeti de aynı doğrultuda seçenekler sunar. AXA kasko sigorta poliçeleri arasında tercih yaparken çeşitli riskleri göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınızı karşılayan yol yardım hizmetine ulaşabilirsiniz.

Kendinizi, sevdiklerinizi ve aracınızı tamamen güvende hissetmek için AXA Maksimum Kasko Sigortası’nı seçebilir, böylelikle kapsamlı ve ayrıntılı yol yardımı hizmetine kavuşabilirsiniz. AXA kasko sigortaları kapsamında yer alan yol yardımı hizmetini diğerlerinden ayıran avantajlardan birkaçı şunlardır: 

Kaza ya da arızadan dolayı aracınızın serviste kalması durumunda size ikame araç hizmeti verilir.
Arıza ya da hasar nedeniyle yolculuğun aksaması durumunda otellerin konaklama ücreti karşılanır.
Herhangi bir rahatsızlıktan dolayı yolculuğun devam etmesi mümkün değilse aracın nakliyesi için profesyonel bir sürücü yetkilendirilir.
Arızalanan ya da hasar gören aracın en yakın yetkili servis tarafından tamir edilmesi sağlanır.
Tamir için gerekli orijinal yedek parçalar serviste bulunmuyorsa hızlı bir şekilde temin edilir ve bu işlemden ek ücret alınmaz.
Yukarıda anlatılan ve bunların dışında daha birçok özelliğe sahip olan kasko ürünlerimizi incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu