Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Orta Yaş Krizi İle Nasıl Mücadele Edersiniz?

17.11.2018 / Son Güncelleme: 22.08.2022

40’lı yaşların başında ortaya çıkan orta yaş krizi, en çok erkekleri etkiliyor. Bu krizi en az zararla atlatmanız için, aşağıdaki tavsiyelerimize göz atabilirsiniz.

Hastalık Uydurmayın

Bu yaşlarda özellikle erkekler en basit belirtileri dahi abartma eğilimindedir. Öksürüyor olmanız, akciğer kanseri olduğunuz anlamına gelmez. Aynı nedenle, her semptom için doktora koşturmanız da gerekmez. İnternette dolaşıp bulduğunuz her hastalık belirtisini kendinize uydurmaya çalışmayın. Genel bir kural olarak, bir semptom 12 saatten daha uzun süredir devam ediyorsa, doktoru ziyaret etmenin amanı gelmiş demektir.

İşi Takıntı Haline Getirmeyin

40’lı yaşlara girmeniz, bir ayağınızın çukurda olduğu anlamına gelmiyor. Buna rağmen, iş sahibi erkekler bu dönemde işlerine karşı sağlıksız bir takıntı geliştiriyor ve onu kaybetmemek için ellerinden geleni yapıyor. İşinize göz dikmiş “gençler” olabilir ancak onlarda olmayan bir şey sizde var: Deneyim.

Terapiye Başlayın

Haftada bir defa terapiye gitmek, hiç beklemediğiniz kadar olumlu sonuçlar doğurabilir. Erkekler endişelerini yakınlarıyla paylaşmama eğiliminde olur, ancak halen onları dinleyecek birine ihtiyaç duyarlar. Bir terapist, bu nedenle orta yaş krizi için çok faydalıdır.

Gereksiz Harcamalar Yapmayın

Bir spor araba satın almak, genellikle orta yaş krizinin en başta gelen belirtisidir. Aynı şekilde, bu dönemde dış görünüme ve kiloya karşı sağlıksız bir takıntı gelişir. Normal düzeninizi bozmayın ve yaşamınızda alışılmadık yenilikler yapmayın. Aksi takdirde, bunlar yaşanılan krizi daha da ağır bir hale getirecektir.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu