Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Hangi Mülklere Konut Sigortası Yaptırılabilir?

14.03.2021 / Son Güncelleme: 22.08.2022

AXA Sigorta, hayatınızın büyük bölümünü içinde geçirdiğiniz konutların sizin için ne kadar değerli olduğunu biliyor. Ancak zaman içinde görünmez kazalar, şanssızlıklar, dikkatsizlikler ya da unutkanlıklar sonucu beklenmedik hasarların oluşması kaçınılmazdır. Maddi imkânlarınızı zorlayarak sahip olduğunuz yuvanızı, topraktan alıp her metresini hayal ederek oluşturduğunuz yaşam alanlarınızı ya da aile yadigârı mülklerinizi olası tehlikelere karşı korumak isteyebilirsiniz. Böyle zor durumlara hazırlıksız yakalanmamak için önleminizi hemen alabilir ve evinize konut sigortası yaptırabilirsiniz. Kendinizi, ailenizi ve yuvanızı güvende tutmak için AXA Sigorta’nın sunduğu ayrıcalıklı poliçelerinden faydalanabilirsiniz.

Konut Sigortası Yaptırın ve Görünmez Kazaları AXA’ ya Bırakın

Konut sigortası yaptırmadığınız takdirde, herhangi bir kaza sonrasında evinizde oluşabilecek olası hasarları gidermek çok daha masraflı olabilir. Bunun yanı sıra sıkıcı ve duygusal açıdan da oldukça yıpratıcı bir süreç yaşayabilirsiniz. Eviniz tapuda mesken olarak geçiyorsa konut sigortasına başvurabilir ve betonarme ya da çelik binaları güvence altına alabilirsiniz. Ahşap ve kerpiç yapılar içinse daha detaylı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu çalışma sırasında ahşap ve kerpiç binaların yaşı, hâlihazırdaki hasar durumu ve geçmiş hikayeleri inceleniyor. AXA Sigorta ise yıllar içinde edindiği kurumsal tecrübe ile bir konutun hangi tehlikelere karşı sigortalanması gerektiğini belirleyerek, konut sigortası poliçelerini buna göre düzenliyor. Çok yağmur alan ya da sonradan doldurulmuş bir dere yoluna yapılan bina ile yoğun rüzgârlara açık bir binanın maruz kalacağı tehlikeler elbette çok farklı. Birinin çatısı risk altındayken diğerinin verandası tehlikede olabilir. Bütün bu farklılıkları belirlemek ve olası riskleri hesaplamak en doğru sigorta poliçesini ortaya çıkarır. Doğru poliçeyi seçerek uzun vadede kendinizi, ailenizi ve yuvanızı en iyi şekilde koruyabilirsiniz. AXA Sigorta’nın uzman ekiplerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Zor Zamanlarda Konut Sigortası Faydaları

Adı üstünde, kaza ya da beklenmedik kaza, çoğu zaman insanın gafil avlandığı durumları ifade etmek için kullanılır. Kazaları önceden tahmin etmek mümkün olmayabilir ama kaza sonrası için baştan önlem almak ve zararı en aza indirmek mümkün. Hiç beklenmedik bir anda sigortadan bir kıvılcım çıkabilir ve beklenmedik bir yangın başlayabilir. Buraya kadar yapılacak bir şey yoktur, tesisatla ilgili bir detay gözden kaçmış ve bir kıvılcıma yol açmış olabilir. Yapılabilecek tek şey meydana gelen hasardan en az kayıpla kurtulmaktır. Bunun da tek yolu konut sigortasından geçer. Sigortalanmış bir konutta oluşan hasarların tamamı sigorta şirketi tarafından karşılarken; sigortasız konutlardaki hasarı karşılamak sadece konut sahiplerine ya da kiracılara kalır. Çoğu zaman hasarın boyutuna göre oldukça sıkıntılı bir süreç yaşanır. Bu noktada sigortasız olmak hem maddi hem manevi açıdan oldukça yıpratıcı olabilir. Zamanınızı, paranızı ve sağlığınızı korumanın en iyi yolu içinde yaşadığınız evleri sigorta kapsamına dahil etmektir. Bu durumda olası bir hasar sonrası sizler sağlıklı olduğunuz için rahat bir nefes alırken, AXA Sigorta da kaybınızı hızla gidererek hayatınıza devam etmenizi kolaylaştırır. AXA Sigorta’lı olmanın esası da tam olarak budur.

Konut Sigortası Sorgulama ile İlk Adımı Atabilirsiniz

Eviniz ve diğer mülkleriniz için sigorta sorgulaması yaptırarak işe koyulabilirsiniz. AXA Konut Sigortası sayesinde yalnızca evinizi korumakla kalmaz ayrıcalıklı hizmetlere de sahip olabilirsiniz. Örneğin evinizi sigorta dahilinde oluşan herhangi bir hasar yüzünden kullanamaz durumdaysanız, AXA Sigorta’dan otel rezervasyonu ve ulaşım konusunda da destek alabilirsiniz. Kaza ya da afet olmaksızın gerçekleşen pek çok sorunu çözmek için AXA’nın uzman ekiplerinden faydalanabilirsiniz. Su ya da elektrik tesisatında oluşabilecek tüm aksilikleri, işler daha da kötüye gitmeden sigorta kapsamında çözebilirsiniz. Kapıda kaldığınızda ya da  anahtarı evde unuttuğunuzda çilingir hizmeti için sigortanıza güvenebilirsiniz. Pencerelerinizde oluşabilecek sorunlar gibi basit ve tehlike arz etmeyen problemleri de yine AXA desteği ile giderebilirsiniz. Sağlık sorunları yaşadığınızda AXA sigorta aracılığı ile ambulans ve tıbbi personel desteği sağlayabilirsiniz. AXA Sigorta, sadece kötü günlerde değil, iyi günlerinizde de yanınızda olmak için çalışıyor. Bu sebeple tatil rezervasyonu ya da kiralık araç bulma konusunda da AXA Sigorta’dan destek alabilirsiniz. Tüm bu seçenekler arasından sizin için en ideal çözümü alanında uzman personeller ile birlikte belirleyebilirsiniz. Doğru konut poliçesi için sorgulama yaparak ve mutlaka bir uzman görüşü alarak iyi günde ve kötü günde AXA Sigorta avantajlarını yaşayabilirsiniz.

AXA’nın Avantajlı Konut Sigortası Teklif Seçenekleri

Konut sigortaları oluşturulurken birçok farklı parametre dikkate alınır. Örneğin binanızın teminatı çok önemlidir. Konutunuzun inşa maliyeti, olası hasarlar tazmin edilirken mutlaka dikkate alınır ve poliçenizde bulunması bu açıdan zorunludur. Böylece eviniz yapılırken ödenen bedel de kolayca belirlenebilir. Kapılarınız, ne tür mutfak dolabı kullandığınız hatta parkeleriniz bile tazmin edileceğinden poliçeniz en doğru şekilde hazırlanır ve bu da uzun vadede size pek çok avantaj sunar. Ev ve demirbaş eşyaların yanı sıra değerli antikalarınız, kıyafetleriniz ve tüm özel parçalarınız hesaplanarak bedelleri belirlenir. Ancak bu şekilde doğru poliçe oluşturulduğunda hasarınızın tamamını tazmin etmeniz mümkün olur. Oluşturduğunuz sigorta poliçe süresi içinde herhangi bir problem yaşamaz ve sigortanızdan destek almazsanız, poliçenin yenilenme zamanı geldiğinde bu durum size indirim olarak yansıtılır ve aynı poliçeye, yeni dönemde daha uygun koşullarda sahip olabilirsiniz. Ev sigortası teklifi alırken tüm detayları düşünerek, hasarın tamamının karşılayacak bir poliçe belirleyebilirsiniz. Geniş kapsamlı bu poliçeler, her durumda hayatınızı kolaylaştırmak için hazırlanıyor.

Konut Sigortası Neleri Kapsar, Ne Kadar Geçerlidir ve Nasıl Yenilenir?

Konut sigortalarının kapsamı tamamen poliçelerin içeriğine bağlıdır. Beklenen ve beklenmeyen durumlar için çeşitli ev sigortası seçenekleri bulunur. Bu seçenekler, zaman içinde konutlarda meydana gelen problemler sonucu oluşan hasarlar baz alınarak belirlenir. Bir evin başına gelebilecek hemen hemen her şey sigorta kapsamına alınabilir. Örneğin, hırsızlığa karşı sigorta yaptırabilirsiniz. Evinizi olası bir fırtınanın etkilerine karşı AXA Evim çatısı altına alabilirsiniz. Daha önce başka evlerde yaşanmış, kayda geçmiş olan birçok problem AXA Sigorta’nın poliçelerinde yer alır. Depremler ya da toprak çökmelerine karşı sigorta yaptırabilir, olası kira kayıplarınızı sigorta üstünden karşılayabilirsiniz. Olası bir terör eylemi sırasında eviniz hasar görürse sigortanızdan bunu da tazmin edebilirsiniz. Jeneratörler, havuz ekipmanları gibi bina dışında kalan alanlarda oluşacak hasarları ya da hayvanlar tarafından oluşturulabilecek hasarları da AXA Sigorta’nın doğru hazırlanmış poliçeleri ile bertaraf edebilirsiniz. Kişisel güvenliğiniz açısından da poliçenize eklenebilen çeşitli maddeler bulunuyor. Hayat boyunca yaşanması mümkün olan kazaları ve sürprizleri önleyemeyebilirsiniz ama olası hasarı en aza indirebilirsiniz. Kısacası AXA Sigorta, yaşadığınız bölgeyi, iklim şartlarını, çevre faktörlerini ve daha onlarca parametreyi göz önüne alarak size en ideal poliçeyi en uygun fiyatlar ile sunuyor. Doğru teklifi almak ve evinize en uygun poliçeyi belirlemek için uzman ekiplerimiz ile hemen iletişime geçebilirsiniz

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu