Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Güneş hapını duydunuz mu?

17.11.2018 / Son Güncelleme: 19.08.2022

Herkes tarafından bilinen bir gerçek var ki; o da güneş ışınlarının cildimize zarar verdiği. Özellikle yaz aylarında bu ışınlara fazlasıyla maruz kalsak da diğer aylarda da güneş ışınları etkisini göstermeye devam ediyor. Güneş kremi kullanmaksa uzun zamandır herkesin kullandığı bir yöntem. Ama yeterince efektif olmaması, suyla birlikte yok oluyor olması güneş kremlerinin tek başına cildimizi korumak için yetersiz olduğunu gösteriyor.

Güneş ışınlarından zarar gören cilt, yanmaya başlar sonra da bronzlaşır. Bronz olan cilt güzel bir görünüm veriyor olabilir fakat cildin bronzlaşması bedeninizin kendini koruma altına almaya başladığının göstergesidir. Yani cildin alarm durumuna geçtiği bir aşamadır.

Kırışıklığa, yanmaya, cilt lekelerine, cildin erken yaşlanmasına ve uzun vadede cilt kanserine yakalanma riskini artıran güneş ışınlarından korunmanız şart.

Güneş ışınlarının zararları ve güneş kremiyle ilgili tespitler böyleyken; bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar ve teknolojik gelişmeler sonucunda “güneş hapı” bulundu. Bu hap, cildinizin içten korunmasını sağlıyor ve gün içinde yeteri kadar alamadığımız bazı vitaminleri ve antioksidanları içeriyor. Böylece güneş ışınlarından korunmanıza yardımcı oluyor. Tropik iklimlerde yaşayan mercanlardan ve alglerden ilham alarak yaratılan bu haplar ile cildinizi kolaylıkla koruma altına alabilirsiniz. Tabii ki siz yine de güneş kreminizi sürmeyi de ihmal etmeyin.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu