Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Evinizden Çıkmadan Katılabileceğiniz Online Etkinlikler

29.04.2020 / Son Güncelleme: 01.02.2022

Tüm dünyanın neredeyse her şeyi evden gerçekleştirmek zorunda kaldığı şu günlerde özellikle sanat ve kültür tutkunları için önemli bir yere sahip olan müzeler, galeriler, konserler ve gezilecek yerler de mevcut duruma uygun bir şekil alıyor.

Virüs salgını sebebiyle daha önce sanal platformlarda yer almayan bazı etkinlikler internet üzerinden erişime açılırken bazılarıysa tamamen ücretsiz hale getiriliyor. Siz de konser, opera, bale, müze ve sinema gibi birbirinden değişik bu etkinlikleri değerlendirerek evinizde kaliteli zaman geçirmek için fırsat yaratabilirsiniz.

Online Konserler

Hem Türkiye'de hem dünyada pek çok ünlü sanatçı canlı yayınlar aracılığıyla çeşitli konserler verse de bu konserler anlık olduğu için sonrasında ulaşılamayabiliyor veya sonradan ulaşılsa dahi kayıt kalitesi yeterince iyi olmayabiliyor. Diğer yandan dilediğiniz zaman ulaşıp, yüksek kaliteli bir şekilde dinleyebileceğiniz konserler de bulunuyor.

Berlin Filarmoni Orkestrası

Dünyanın en ünlü filarmoni orkestraları arasında her zaman ilk sıralarda yer alan Berlin Filarmoni Orkestrası'nın büyüleyici performanslarına evinizden tanıklık edebilirsiniz. Online konserlere katılım ücretli olsa da kısa süreli ücretsiz yayınlar da yapılabiliyor. Orkestranın konserlerini yayınlayan internet sitesi aracılığıyla tüm etkinlikleri izleyebileceğiniz gibi dilerseniz ilgili siteyi takipte kalarak ücretsiz yayınlara da katılabilirsiniz. Bach, Brahms ve Beethoven üçlüsünün yanı sıra Gustav Mahler'in eserleri de Berlin Filarmoni Orkestrası tarafından sık sık tekrarlanıyor.
Berlin Filarmoni Orkestrası'nın konserleri için tıklayın.

Vancouver Senfoni Orkestrası

Dünyada haklı bir üne sahip olan orkestralardan diğerini de Vancouver Senfoni Orkestrası oluşturuyor. Tüm konserleri canlı veya kayıt halinde yayınlanmasa da orkestranın özellikle Beethoven eserlerini online olarak ücretsiz bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Koronavirüs salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda gerçekleştirecekleri performansları erteleyen veya iptal eden Vancouver Senfoni Orkestrası'nın geçmiş performansları da gününüzü güzelleştirmeye yetiyor.
Vancouver Senfoni Orkestrası'nın konseleri için tıklayın.

Lincoln Center Oda Müziği Topluluğu

Dünyanın en büyük performans sanatları kompleksinin bir parçası olan Lincoln Center Oda Müziği Topluluğu; Brahms, Ravel, Shostakovich ve Mendelsshon gibi isimlerin eserlerine performanslarında yer vermekle beraber büyük bir bölümmünü de ücretsiz olarak sitelerinde yayınlıyor. Böylece özellikle oda müziğinden hoşlanan sanatseverler için mükemmel anlara imza atılıyor. Üstelik belirli temalara uygun şekilde gruplara ayırdıkları konserlerini dinlemek çok daha keyifli oluyor.
Lincoln Center Oda Müziği Topluluğu konserleri için tıklayın.

Sanal Müze ve Galeri Turları

Evde geçirdiğiniz günlere renk ve derinlik katabilecek diğer online etkinlikler arasında sanal müze ve galeri turları yer alıyor. Birçoğu AR (Augmented Reality) ve VR (Virtual Reality) teknolojileri ile desteklenen sanal müze ve galeriler, ziyaretçilerine oldukça gerçekçi anlar yaşatıyor. Siz de sanal tur alternatiflerini değerlendirebilir, ister tek başınıza ister eşiniz veya çocuklarınızla dünyanın en ünlü müze ve galerilerini online olarak gezebilirsiniz.

British Museum - Londra

İnsanlık tarihinin en eski ve somut örneklerini bir araya getiren dünyaca ünlü British Museum, evinizden çıkmadan birbirinden farklı binlerce tarihi eser hakkında bilgi edinmenizi sağlıyor. Londra'nın kalbinde yer alan bu önemli müzeyi, web sitesi üzerinden oldukça renkli ve dinamik bir sunum eşliğinde gezebilirsiniz. Birbiriyle bağlantılı bir şekilde gösterilen tarihi eserlerin ön izlemelerine tıkladığınızda detaylı açıklamalarını da kolayca görebilirsiniz. Böylece online tur eşliğinde hem görsel hem kültürel bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.
British Museum sanal tur için tıklayın.

Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi - Washington

Tarihi araç gereçlerin, kıyafetlerin ve çeşitli kalıntıların yer aldığı müzeleri sıkıcı bulanlar için eşsiz bir alternatif oluşturan Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi, dinozorlardan yılanlara, elmaslardan deniz canlılarına kadar doğanın tüm aşamalarını ve boyutlarını konu alıyor. Özellikle çocuklarınızla birlikte keşfedebileceğiniz bu müze, artırılmış gerçeklik detaylarıyla çok daha derinlikli ve etkileyici bir deneyim yaşama ayrıcalığı sunuyor.
Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi online tur içintıklayın.

Musée d’Orsay - Paris

250'nin üzerinde yüksek değere sahip sanat eserine ev sahipliği yapan Musée d’Orsay, başta resim sanatını ve tabloları sevenler olmak üzere herkes için keşfetmesi zaman alacak düzeyde doluluk içeren bir kaynak görevi görüyor. Ayrıca Vincent Van Gogh'un meşhur Self Portait tablosu da bu galeride bulunuyor. Eserlerin detaylı görselleri dışında uzun ve detaylı açıklamaları da müzeyi gezenlere büyük ölçüde yardımcı oluyor.
Musée d’Orsay galerisini dijital gezi yoluyla keşfetmek için tıklayın.

Çevrimiçi Opera, Bale ve Tiyatrolar

Dünyayı ve sanatı keşfetmenin farklı bir yolu olan opera, bale ve tiyatroları da online olarak izleyebilirsiniz. Ünlü hikayelerin opera, bale ya da tiyatro olarak sunulduğu bu performanslar arasında çocuklarınızla birlikte değerlendirebileceğiniz eserler de yer alıyor. Üstelik kendi platformları dışında Youtube kanallarında da paylaşımlar yapan opera, bale ve tiyatro toplulukları, böylece çok daha kolay ulaşılabilir bir hal alıyor.

Kraliyet Operası - Londra

Londra'daki muhteşem binasıyla bilinen Kraliyet Operası, ününü yalnızca bulunduğu binadan değil; aynı zamanda efsaneleşmiş opera ve bale gösterilerinden alıyor. Alice Harikalar Diyarı'ndan Romeo ve Juliet'e kadar hem İngiltere hem dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan hikayeleri oyunlaştıran Kraliyet Operası, Youtube'ta bulunan kanalları aracılığıyla tamamen ücretsiz bir şekilde takip edilebiliyor. Ek olarak içerikler, her yaştan izleyiciye hitap edebilecek bir çeşitlilik barındırıyor.
Kraliyet Operası'nın Youtube kanalı için tıklayın.

Viyana Devlet Operası - Viyana

Opera ve baleye iyi bir başlangıç yapmak için harika alternatif olan Viyana Devlet Operası; Almanca, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce gibi farklı dillerde çeşitli performanslar gerçekleştirmekle beraber bu performanslar klasikler dışında yeni düzenlemeler de içeriyor. Viyana Devlet Operası'nda, Gioachino Rossini, Ludwig van Beethoven eserleri eşliğinde Manuel Legris gibi baletleri izleyebilirsiniz. Ayrıca içerikler arasında ücretsiz alternatifler de yer alıyor.
Viyana Devlet Operası'nın performanslarını izlemek için tıklayın.

Sosyal Mesafelendirme Festivali

Koronavirüsle birlikte ortaya çıkan Sosyal Mesafelendirme Festivali; görsel sanatlar, dans, müzik, opera, bale ve tiyatro gibi farklı başlıklar altında toplanan online içeriklere tek bir site üzerinden ulaşabilme imkanı sunuyor. Bu nedenle Sosyal Mesafelendirme Festivali, özellikle bir sanat dalına, şehre ya da ülkeye ait olmayan; tüm dünyadan online içeriklerin toplandığı bir merkez halini alınıyor. Site içerisinde her beklentiye ve her yaş grubuna hitap edebilecek yüzlerce değişik çalışma bulunuyor.
Sosyal Mesafelendirme Festivali'nin sitesine göz atmak için tıklayın.

Online Sinema Filmleri

Koronavirüs salgını öncesinde de yaygın olarak izlenen online sinema filmlerine pandemi ile beraber IDFA (Amsterdam Belgesel Film Festivali) dahilinde gösterilen içerikler de ekleniyor. Dünyanın en kapsamlı belgesel film festivallerinden biri sayılan ve 300'ün üzerindeki içeriğini internet ortamında ücretsiz olarak erişime açan organizasyon, böylece farklı ülkelerdeki yönetmenlere ait, özgün temalar içeren filmleri hiçbir ücret ödemeden izleyebilmenizi sağlıyor.
IDFA'nın internet sitesi için tıklayın.

Salgın hastalıklar yayılırken siz ve sevdikleriniz, evlerinizde kalarak kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Ancak en az sizin kadar tehlikelere açık olan en önemli yaşam alanınızı; evinizi de güvence altına almanız gerekiyor. AXA’nın doğal afetlerden kazalara kadar pek çok olumsuz durumu teminat altına alan ve evinizde güven ile yaşamanıza imkan tanıyan Evim ve Lüks Evim Sigortası'ndan binlerce kişi gibi siz de oldukça cazip fiyatlar aracılığıyla faydalanabilirsiniz.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu