Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
AXA Blog

Boyasız Göçük Düzeltme Kasko ile Yapılır Mı?

27.07.2023 / Son Güncelleme: 28.07.2023

Ne derler, bilirsiniz: “Kaza geliyorum demez.” Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için daha geçerli olan bu durum, bazen canımızı gereğinden fazla sıkabilir. Sıkışık trafikte ya da hiç beklemediğiniz bir anda aracınıza alacağınız bir darbe ile hasar ortaya çıkabilir. Bazen de bu hasarlar, tahmin ettiğimizden daha kolay çözüme ulaştırılabilir. Boyasız göçük düzeltme de bunlardan biridir. Göçükler, arabanızın dış yüzeyinde meydana gelen, hafif çarpma ya da dolu yağması gibi sebeplerle ortaya çıkan hasarlar kapsamındadır. Bazen bu göçüklerde boyanız hasar almaz ve o zaman da boyasız göçük düzeltme işleminden yararlanmak istersiniz. Bu şekilde hem masraf kaleminiz azalır hem de arabanızın değerinde bir kayıp yaşanmaz.

Boyasız göçük düzeltme

Peki, araba göçük düzeltme nasıl yapılır? Aslında temelde, hasarlı bölgenin arkasından göçüğe ulaşıldıktan sonra masaj yöntemi ile o bölgenin düzeltilmesi şeklinde açıklayabiliriz. Burada önemli olan arabanızın daha fazla hasar almasını engellemektir. Bu sebeple de boyasız göçük düzeltme işleminde çok dikkatli olunması gerekir. Daha fazla hasarı engellemek için de bu süreç esnasında özel göçük düzeltme seti her zaman yardımcı olur.

Boyasız göçük düzeltme yöntemleri

Olabildiğince hasarsız, göçüklerden kurtulmak ve boyanızın zarar görmesini engellemek istiyorsanız birkaç yöntemden faydalanabilirsiniz. Manyetik göçük düzeltme, bilinen en yaygın yöntemlerdendir. Herhangi bir sökme işlemine gerek kalmadan yapılan manyetik göçük düzeltme ile zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Manyetik göçük düzeltme işleminde hasarlı bölgeye frekans dalgaları verilir ve bu şekilde bölgenin tekrar toplanması sağlanır. En önemli özelliklerinden birisi, düzeltilecek bölgenin kalınlık ve özelliğine göre programlama yapabilmesidir.

Bir diğer yöntem ise kaporta göçük düzeltme olarak bilinir. Ezilen kaportanın hasar almadan düzeltilmesi hedeflenir. Bunun için de bir takım çubuk aparatlardan faydalanılır. Burada yapılması gereken hamle, kaportadaki göçüğün nazik hareketlerle arkadan dışarı doğru ittirilmesi ile gerçekleşir. Kaporta göçük düzeltme işleminde bazen, işlem sonrası dış yüzeyde pürüzler oluşabilir. Bu gibi durumlarda da plastik bir kalem ile çekiçleyerek bu pürüzlerden kurtulabilirsiniz. Ancak en uğraştırıcı kısmı, döşeme ve iç trim malzemelerinin sökülmesi gerektiğidir.

Bilinen diğer bir yöntem de vakum yöntemi ile göçük düzeltme işlemidir. Eğer hasarlı bölgenin olduğu kaportanın arkasına ulaşma imkânı yoksa, vakum yönteminden yararlanılır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, göçüklerin boyutlarının iyi belirlenmesidir, çünkü bu büyüklüğe uygun olacak şekilde yapışkanların seçilmesi gerekir. Hatta bu işlem için göçük düzeltme seti tercih eden çok fazla kullanıcı vardır.

Boyasız göçük gidermenin avantajları

Nasıl yapılacağını ya da hangi yöntemi tercih edeceğinizi seçtikten sonra aklınızda “Peki, ne gibi bir avantajım var?” sorusunun ortaya çıktığını fark edebiliyoruz. Boyasız göçük giderme işlemlerinin en büyük avantajı, arabanızın orijinalliğini kaybetmemesidir. Çünkü boya ya da macun sürülmeyeceği için aynı rengi tutturma gibi bir sorununuz da olmayacaktır. Aynı zamanda kolay bir işlem olan araba göçük düzeltme ile zamandan da tasarruf edersiniz.

Kasko ile boyasız göçük giderme

Boyasız göçük gidermenin ne olduğunu, ne gibi avantajlar sağladığını anlattıktan sonra sizi daha mutlu edecek bir haberimiz var. Kasko poliçeleri, araba göçük düzeltme için teminat veriyor ve siz de kaskonuz ile bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. İki ya da üç güne yayılan boya işlemine ihtiyaç duymadan, gün içerisinde arabanızı servisten almanız da mümkün oluyor. Ödemesini siz yaptıktan sonra yaklaşık 15 iş günü içerisinde de ödediğiniz ücret, kasko firmanız tarafından size geri ödeniyor.

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Destek İkonu