AXA Sigorta, Türkiye Espor Federasyonu’nun Hareketli Yaşam Sponsoru Oldu

30.09.2021

Sağlıklı bireyler yetiştirme noktasında sporun önemine dikkat çeken ve sponsorlukları ile Türk sporunun önemli destekçilerinden olan AXA Sigorta, şimdi de Türkiye Espor Federasyonu’nun Hareketli Yaşam Sponsorluğu’nu üstlenerek fiziksel hareketliliğin önemi vurguluyor.

Türkiye’nin en köklü sigorta şirketlerinden AXA Sigorta, insanlığın gelişimi adına insanlar için önemli olanı koruma amacı doğrultusunda sağlıklı bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir iş birliğine daha imza atarak Türkiye Espor Federasyonu’nun “Hareketli Yaşam Sponsoru” oldu.  Sponsorluk kapsamında AXA Sigorta doğası gereği izleyenlerin de oynayanların da daha az hareket ettiği bir spor dalı olan espora fiziksel hareketlilik getirmek için çalışacak. Fiziksel hareketlilik AXA Sigorta’nın kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarında önemli bir yere sahip. Kurumun Türkiye Voleybol Federasyonu ve Altınordu Futbol Kulübü ile 2018 yılından bu yana devam eden güçlü sponsorlukları bulunuyor.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken bir sağlık markası olma hedefiyle çalışan AXA’nın bu alandaki çalışmalarını Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne dayandırdığının altını çizdi: “Dünyanın lider sigorta şirketi olarak küresel bir gücümüz ve büyük sorumluluklarımız var. BM Kalkınma Hedefleri’nin ‘Sağlıklı Bireyler’ maddesi kapsamında insanlara daha sağlıklı ve hareketli bir yaşam sürmeleri konusunda ilham verecek projelere destek veriyoruz. Bu yüzden 2021 yılı boyunca Türkiye Espor Federasyonu’nun “Hareketli Yaşam Sponsorluğu”nu üstleniyoruz. Profesyonel oyuncular günde ortalama sekiz saatlerini bilgisayar başında geçiriyor; fiziksel hareketliliklerinden ödün vermemeleri onlar için özel önem taşıyor. Esporcuların hayatına hareket katmak için AXAFit mobil uygulamamıza takım antrenörleri tarafından hazırlanan ve ekran başında zaman geçirirken yaşanabilecek fiziksel sıkıntıları önlemeye yardımcı özel içerikler eklemek, yayınlarda entegrasyon çalışmaları yapmak ve esporun sevilen isimleriyle iş birlikleri gerçekleştirmek gibi girişimlerimiz var. Önümüzdeki dönemde esporcuların ve espor severlerin hayatlarına daha fazla hareket katmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Başkanı Alper Afşin Özdemir de iş birliğine yönelik yaptığı değerlendirmede esporun henüz oldukça yeni bir spor dalı olmasına rağmen genç nüfusuyla öne çıkan ülkemizde hızlı gelişim gösterdiğinin altını çizdi. Özdemir, “Hızlı düşünme, stratejik karar verme gibi önemli yetkinlikler kazandıran esporla ilgilenen gençlerimize, sağlıklarını bütünsel olarak korumaları konusunda bilinç kazandırmak, bu sporun ülkemizde sağlam temellerle ilerlemesinde önemli bir basamaktır. Federasyon olarak espora tutkun tüm gençlerimizin bilinçli esporcular olarak yetişmeleri temel önceliğimizdir ve bu nedenle Axa Sigorta ile hayata geçirdiğimiz  iş birliğini önemsiyoruz. Sporun sağlıklı nesiller yetiştirmekteki rolünü, günümüzde  değişen spor anlayışına uygun olarak yeni bir vizyonla çağa uydurmanın yeni yollarını oluşturuyoruz. Bu alanda atılan adımları da federasyon olarak destekliyoruz ‘’ diye konuştu.