Sinema Sektörü AXA Güvencesi Altında

21.01.2020

Yenilikçi ürünleriyle sigorta sektöründe fark yaratan AXA Sigorta, sinema sektörüne özel olarak geliştirdiği çözümlerle sinema eserlerinin prodüksiyonu esnasında meydana gelebilecek hasarları teminat altına alıyor.

Türkiye’de sigorta sektörüne yenilikçi yaklaşımıyla öncülük eden AXA Sigorta, sinema sektörüne özel olarak geliştirdiği ve sektörün en geniş kapsamını sunan yeni çözümleriyle yine bir ilke imza attı. Bu kapsamda şirket, film prodüksiyonu sırasında görüntü ve bilgilerin kaydedildiği dijital disklerin kaza neticesinde çizilmesi, içeriklerin silinmesi, set ekipmanları, dekorasyon malzemeleri, çekim için kullanılan mekân ve üçüncü kişilerin zarar görmesi gibi beklenmeyen durumları sigorta güvencesi altına alıyor.

Dijital Diskler Kaza All Risks Sigortası: Film çekimlerinin kayıt edildikleri dijital disklerin bir kaza sonucu hasar görmesi durumunda; projenin gecikmesi, ara verilmesi veya ertelenmesi halinde maliyet artışlarını karşılıyor. Üstelik teminatlara post prodüksiyon sırasındaki silinmeler, proje başladıktan sonra çekim cihazlarının aktarım sırasındaki verebileceği zararlar da dahil edilebiliyor.

Prodüktör Tazminat Sigortası,  poliçede adları yazılı kişilerin her hangi bir rahatsızlık veya bir kaza geçirmesi sonucu; projenin iptali, ertelenmesi veya ara verilmesi durumunda artan maliyet artışları karşılıyor.

Ekstra Giderler Sigortası, film çekimi süresince kullanılan fasat, dekor, kostüm, aksesuar veya ekipmanların hasar görmesi sonucunda, film çekimlerinde meydana gelecek gecikmeden ötürü oluşacak artan maliyet artışlarını karşılayan bir sigortadır.

Ferdi Kaza Sigortası ise projede görev alan uygulayıcı yapımcı, reji grubu, oyuncu, figürasyon ve tüm set ekibinin kazalara karşı koruyan teminatları içeriyor. Tüm bu teminatlara ek olarak tehlikeli sahneleri içeren ferdi kaza poliçeleri de yazılabiliyor.

Şahıs Mali Sorumluluk Teminatı, yapım ekibinin, iş programındaki alanlarda, örneğin Topkapı Sarayı’nda, stadyumda ya da otelde yapılan bir çekim sırasında mekanlara ve 3.kişilere vereceği maddi ve bedeni zararları karşılayan sigorta olarak  sektör profesyonelleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Tüm bu poliçelere ek olarak Hava Muhalefeti Teminatı, Sahne Dekorları/ Kostüm-Aksesuar Sigortası,  İşveren Mali Sorumluluk Sigortası ve Set Ekipmanları Elektronik Cihaz Sigortası da prodüksiyonun aksaksız tamamlanabilmesi için tercih edilen güvenceler arasında yer alıyor.

Ürün sinema sektöründe uzun yıllardır tecrübesi ve bilgi birikimi olan AXA acentesi “SPA Sigorta Acenteliği’nde satışa sunuluyor.

Sinema sektörünün sigorta güvencesi ihtiyacına yönelik pek çok talep aldıklarını dile getiren AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan, “AXA olarak müşteri odaklı çözümlerle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve “ödeyenden çözüm ortağına” dönüşmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda da müşterilerimizden gelen ve bize yeni ürün ve hizmetler geliştirme noktasında ışık tutan geri bildirimleri çok önemsiyoruz. Sinema sektörü de sigorta güvencesine en çok ihtiyaç duyan ancak sektörümüzün çok fazla çözüm sunmadığı bir alandı. AXA Sigorta olarak sinemaya emek verenlerden gelen bu talepleri dikkate alarak sigorta sektörünün en geniş kapsamlı ürününü hazırladık. Dünyada da sanat odağında yapılanması olan nadir şirketlerden biri olarak Türkiye’de attığımız bu adımın sektörümüzün olduğu kadar sanatın gelişimine de önemli katkıları olacağına eminim”.

AXA Sigorta Acentesi SPA Sigorta sahibi Ertan Çelikkol, “Türkiye’de yüksek bütçeli sinema ve reklam filmlerinde tercih edilen “AXA Sinema Sektörü Sigortası” ile bugüne kadar birçok filmi, diziyi sigortaladık. Bu sayede sette yaşanan aksaklıklar, kazalar, hastalıklar gibi beklenmedik olayların bütçelerde ekstra maliyet oluşturmasının önüne geçtik ve projenin devamlılığını sağlamış olduk. Bugüne kadar binlerce set çalışanı sigortaladık ve yüzlerce prodüksiyonun kayıplarının önüne geçerek prodüksiyonların devamlılığını güvence altına aldık.” dedi.